Myvi 'terbang' langgar kedai runcit - Utusan Malaysia

Myvi ‘terbang’ langgar kedai runcit

SEBUAH kereta Perodua Myvi merempuh masuk ke kaki lima sebuah kedai runcit di Kilometer 1, Jalan Segamat-Muar, Segamat.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

SEGAMAT: Seorang penumpang cedera, manakala pemandu selamat apabila kereta Myvi dinaiki mereka ‘terbang’ lalu merempuh masuk ke kaki lima sebuah kedai runcit di Kilometer 1, Jalan Segamat- Muar, di sini.

Menurut Ketua Polis Daerah Segamat, Superintenden Ahmad Zamry Marinsah, siasatan awal di lokasi mendapati kejadian berpunca daripada tindakan pemandu yang ingin mengelak anjing dan sebuah motosikal berhampiran lokasi kejadian.

“Kejadian berlaku pada pukul 6.15 petang apabila pemandu Myvi tersebut, seorang lelaki berusia 25 tahun terpaksa mengelak anjing dan motosikal.

“Ia mengakibatkan kenderaan itu terus naik ke atas kaki lima kedai runcit berkenaan. Myvi berkenaan mengalami kerosakan teruk pada bahagian hadapan dan lampunya turut pecah.

“Pemandu terselamat, manakala teman wanitanya yang berumur 22 tahun yang berada di tempat duduk penumpang hadapan mengalami cedera pada bahagian leher dan kini dirawat di Hospital Segamat,” katanya di sini, hari ini.

Ahmad Zamry memberitahu, Myvi terbabit datang dari arah Jementah menghala ke rumah mereka di bandar ini dan ketika kejadian cuaca hujan.

Kes disiasat di bawah Peraturan 10, Kaedah-kaedah Lalu Lintas Jalan 1959 (Peraturan 10 LN 166/59). – UTUSAN

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, Telegram, TikTok & WhatsApp Channel

BERITA BERKAITAN