Agong, Raja Permaisuri lawat Bazar Ramadan Peringgit

Yang di-Pertuan Agong, Raja Permaisuri Agong lawat Bazar Ramadan Peringgit

AB. RAUF Yusoh (kanan) menunjukkan juadah ikonik Melaka, kuih keria kepada Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah (dua dari kiri) dan Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah (dua dari kanan) di Bazar Ramadan Peringgit, Melaka. - UTUSAN/SYAFEEQ AHMAD
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

MELAKA: Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah berkenan mencemar duli melawat Bazar Ramadan Peringgit di sini, petang tadi.

Ketibaan Seri Paduka kira-kira pukul 4.45 petang disambut Yang Dipertua Negeri Melaka, Tun Mohd. Ali Mohd. Rustam bersama isteri, Toh Puan Asmah Abd. Rahman dan Ketua Menteri, Datuk Seri Ab. Rauf Yusoh.

Turut serta Timbalan Menteri Belia dan Sukan, Adam Adli Abd. Halim; Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Wanita, Keluarga dan Komuniti Melaka, Datuk Kalsom Nordin; Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan, Warisan, Seni dan Kebudayaan Melaka, Datuk Abdul Razak Abdul Rahman dan Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Zaidi Johari.

Seri Paduka meluangkan masa hampir satu jam membeli juadah berbuka puasa serta turut beramah mesra dengan hampir 1,000 rakyat jelata sambil berswafoto.

Al-Sultan Abdullah dan Tunku Azizah tidak melepaskan peluang membeli pelbagai juadah antaranya satar, otak-otak, lauk-pauk dan kuih-muih di setiap gerai jualan yang dilawati Seri Paduka.

Seri Paduka kemudiannya berangkat menghadiri Majlis Pemasyhuran Masjid Ar-Razak, Bachang dan seterusnya berbuka puasa bersama rakyat.

Terdahulu, Al-Sultan Abdullah dan Tunku Azizah berangkat tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Melaka (LTAM), Batu Berendam menggunakan pesawat khas pada pukul 11.56 pagi tadi bagi memulakan lawatan dua hari ke Melaka. – UTUSAN

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, Telegram, TikTok & WhatsApp Channel

BERITA BERKAITAN