Pernahkah anda dengar tentang SEBENARNYA.MY

Logo Kaji Selidik Pembaca

Pernahkah anda melayari portal SEBENARNYA.MY ?

Pernahkah anda dengar tentang SEBENARNYA.MY ?
Sila respon kepada soalan di atas untuk menutup skrin ini

Show result

Jega ke Bangkok hasil derma

M. GOVINDARAJOO (belakang, kanan) terlibat dalam pergaduhan dengan pemain Vietnam Selatan dalam perl 2
M. GOVINDARAJOO (belakang, kanan) terlibat dalam pergaduhan dengan pemain Vietnam Selatan dalam perlawanan merebut pingat gangsa.

M. JEGATHESAN mengatasi kekangan kewangan dan kuota pelari yang mencukupi untuk ke Sukan SEAP pertama ini dengan derma awam lebih RM450. Ketika hampir meraih pingat perak 400 meter olahraga, dia dibatalkan kerana rebah di garisan penamat tanpa kakinya mencecah trek. Acara itu dimenangi pelari Thailand, Somsak.

Sekalipun diundang pada saat-saat akhir, Singapura tetap mampu meraih lapan emas setanding Malaya, antaranya menerusi Tan Howe Liang dan Chua Phung Kim (angkat berat), Pal Singh, Won Fey Wan dan 4x100 meter (olahraga).

Pelari pecut tuan rumah, Sudi Manyagas digelar ‘Kereta Api Ekspres’. Dia masih mampu memecut mengatasi Shahrudin Mohd. Ali dari Malaya yang mendahului hingga ke laluan lurus dengan catatan 21.5 saat, 0.10 saat lebih pantas daripada rekod Sukan Asia.

Kontroversi muncul dalam acara bola tampar apabila pasukan Burma menarik diri dan keluar gelanggang kerana membantah sistem kiraan mata lapuk oleh pengadil ketika perlawanan akhir. Tuan rumah diisytiharkan menang emas selepas turut memenangi set pertama 15-7.

Malaya meraih gangsa bola sepak dengan kemenangan 2-1 namun dicemari sedikit insiden pergaduhan antara pemain melibatkan mendiang M. Govindarajoo dengan Tran Da Ty (Vietnam Selatan) sehinggakan mereka dibuang padang dalam perlawanan penentuan pingat itu.

Artikel Berkaitan
Video Pilihan
Artikel Lain