Katanya, ketiga-tiga pasukan berkenaan berminat untuk mendapatkan khidmatnya bagi menghadapi Liga Malaysia pada musim hadapan.

"Perbincangan kini sedang dijalankan bagaimanapun tiada lagi hitam putih dan keputusan penuh antara saya dan kelab berkenaan," katanya kepada pemberita di Majlis Penyampaian Insentif Atlet Sukan SEA dan Sukan Universiti Dunia 2017 Universiti Teknologi MARA (UiTM) di sini malam tadi.

Insentif berkenaan disampaikan oleh Naib Canselor Universiti Teknologi Mara (UITM), Prof Emeritus Datuk Dr Hassan Said.

Sejumlah 31 pelajar UITM termasuk Muhammad Adib yang memenangi pingat semasa mewakili negara dalam Sukan SEA KL2017 dan Sukan Universiti Dunia 2017 menerima insentif masing-masing pada majlis itu.

Muhammad Adib adalah penuntut tahun akhir Diploma Sains Sukan di UiTM.

Beliau turut menyatakan kesediaannya berhijrah sekiranya mendapat tawaran dari kelab luar negara.

"Sekiranya ada tawaran dari kelab luar seperti dari Thailand atau Indonesia saya pasti akan terima, ia sebagai satu pengalaman yang amat berharga jika dapat bermain di luar negara," katanya.

Beliau bersama beberapa lagi pemain pasukan B-22 negara antaranya Adam Nor Azlin (Selangor), N. Thanabalan (Felcra FC), Syamer Kutty Abba dan Muhd Jafri Firdaus Chew (Pulau Pinang) serta pemain Pahang, Muhamad Nor Azam Abdul Azih diintai kelab dari luar negara selepas mempamerkan aksi memberangsangkan dan membantu negara memenangi pingat perak pada KL2017.- BERNAMA