Hari ini, cuaca semakin tidak menentu. Jika tiba-tiba terperangkap dalam hujan, anda tidak akan merasa risau apabila mengetahui Samsung Galaxy A Series (2017) kekal beroperasi dan tidak terjejas walaupun dalam hujan. Ga­laxy A Series kini diberi penarafan IP68, menjadikannya tahan debu dan air, sesuai bagi meraikan Tahun Baharu Cina dalam musim hujan ketika ini.

Tiada televisyen, tiada masalah.

Strim video filem atau sukan kegemaran anda dengan paparan Super AMOLED berdefinisi penuh daripada skrin bersaiz 5.7 inci (A7) dan 5.2 inci Super AMOLED. Jadi, anda tidak akan pernah ketinggalan untuk menikmati rancangan kegemaran!

#FestiveSelfies, #OOTD & #CNYHoChiak.

Ambil gambar wefie sekeluarga ketika makan malam dan jangan lupa muat naik beberapa keping gambar #OOTD di Instagram. Telefon pintar Samsung Galaxy A Series (2017) dilengkapi kamera hadapan dan belakang 16MP serta lensa f1.9 serta ciri Light+ yang dapat menghasilkan gambar lebih jelas dan terang.

Tiada tunai, tak perlu bimbang.

Kini dengan Samsung Pay, anda boleh membawa ahli keluarga untuk membeli-belah tanpa tunai. Hanya imbas peranti Samsung Galaxy A Series (2017) di terminal pembayaran untuk kaedah pembayaran yang lebih mudah dan selamat.

Bergaya tanpa perlu ber­belanja lebih.

Untuk menambah sentuhan gaya, Samsung Galaxy A Series (2017) didatangkan dengan gaya premium dalam dua pilihan warna, Gold Sand dan Black Sky.

Berketebalan 7.9mm, peranti ini boleh dimuat dalam poket dan anda akan kelihatan menarik ketika menggunakannya!

Tahan sepanjang hari.

Galaxy A7 (2017) didatangkan dengan bateri berkuasa 3,600mAh, manakala Galaxy A5 (2017) 3,000mAh dan ia tahan sepanjang hari ketika anda sibuk meraikan Tahun Baharu Cina ini.

Lebih ruang, lebih memori.

Ruang penyimpanan Samsung Galaxy A Series (2017) boleh ditambah sehingga 256GB bagi menyimpan semua memori penting seperti swafoto serta video-video menarik anda bersama ahli keluarga.

Samsung Galaxy A Series (2017) kini boleh didapati di cawangan Samsung seluruh negara bermula 25 Januari ini dan baharu itu juga boleh ditempah secara dalam talian menerusi laman web Samsung, Lazada (http://lzd.co/samsung-galaxy-a-series) dan 11street (http://promotion.11street.my/store/samsung).