Kejayaan yang dilakarkan oleh Mohd. Faiz itu benar-benar menggembirakan rakyat negara ini. Jaringan ajaibnya telah meletakkan Mohd. Faiz berada dalam kelompok pemain hebat dunia. Tiada apa yang boleh saya katakan melainkan setinggi-tinggi ucapan tahniah kepada Mohd. Faiz.

Beliau berjaya mengetepikan dua lagi calon akhir iaitu pemain Brazil yang beraksi untuk kelab Corinthians, Marlone dan wakil tunggal wanita dari Venezuela, Daniuska Rodriguez.

Dalam majlis anugerah FIFA itu, Mohd. Faiz berkongsi pentas dengan pemain-pemain handalan dunia seperti Cristiano Ronaldo. Pencapaiannya itu cukup membanggakan dan selayaknya juga beliau diberikan anugerah oleh kerajaan. Selain Mohd. Faiz, beberapa atlet Malaysia lain termasuk atlet-atlet paralimpik turut menempa nama serta kejayaan sepanjang tahun lalu.

Tidak terkecuali kejayaan jaguh Moto3 negara, Khairul Idham Pawi menjadi juara ketika perlumbaan di Argentina dan Jerman. Saya juga ingin mengucapkan tahniah kepada pelawak, Harith Iskander apabila memenangi The Funniest Person in the World,

Mereka ini telah menabur jasa kepada negara dan sememangnya layak diberikan pengiktirafan bersesuaian. Tahniah dan syabas!

WIRA TAK DIDENDANG

Putrajaya