Zizie Ezette 

Semenjak bertudung, Mary Jane saksikan kejelitaan Datin yang seorang ni memang semakin berseri-seri, seolah-olah menjadi betul ilmu kasih sayang yang diamalkan dirinya dan suami. Tak percaya tengoklah laman sosial dia, ada saja cerita indah yang dikongsi dengan peminat. Kita yang tengok pun tumpang rasa best sebab Zizie, 39 tahun dan Datuk Bung Mokhtar, 58 tahun usianya tu, nampak sungguh molek dan sepadan walau beza usia dekat dua dekad.

Pendek kata, ada-ada saja usikan manja yang mengundang rasa. Tengok gambar atas tu, gurauan pasangan ini memang terkini sangat.Selepas kehadiran Naila Nurjenna sebagai pengikat kasih antara Zizie dan Bung Mohktar lebih setahun lalu, anak angkat itu menjadi penyeri hidup mereka.

Dan dua hari lepas, Mary Jane dikhabarkan dengan berita hangat. Pasangan ini dikurniakan satu lagi berita gembira. Sesuatu yang sudah lama dinanti-nantikan buat mereka berdua. Yang menyebabkan semakin menjadi-jadi sayang abang Bung pada isterinya yang putih gebu itu hingga langsung tidak dibenarkan Zizie itu berlakon!

Zizie diberitakan sudah pun mengandung. Ya, dia sudah hamil anak pertama hasil perkongsian hidup mereka. Wah! Jutaan tahniah sebab kandungannya disahkan bukan satu, tetapi dua. Hamil anak kembar sekaligus.

Ha, nampak tak bagaimana murahnya rezeki pasangan sama padan ini? Maka, di kejauhan ini (amboi, macam dalam lagu raya pula ya), Mary Jane dan teman-teman di Pancaindera doakan semoga kandungan yang katanya sudah mencecah usia bulan keempat itu akan sihat sihat sahaja dalam perut si ibu.

Kalau semuanya menjadi kenyataan, insya Allah Zizie akan melahirkan sekitar November atau Disember ini. Boleh tak bayangkan macamana wajah anak mereka itu nanti? Kedua-dua, emak dan ayahnya berkulit putih gebu, mungkin si anak akan gebu berganda-ganda. Comel!