Tahu apa yang berlaku, Nabila berasakan dia perlu memberikan satu pendekatan yang berbeza, sekali gus menjawab persoalan ini. Dengan status janda tanpa anak yang dibawanya, kata Bella, perlu bagi dia menolak persepsi buruk orang luar terhadap diri sendiri.

Hits: Semua sudah kecoh pasal kalian, apa yang ingin Nabila jelaskan?

Nabila: Kami sudah berkenalan beberapa bulan lalu kerana urusan perniagaan. Saya memang rapat dengan Sharnaaz, dan sekarang mahu lebih mengenali antara satu sama lain. Cuma untuk ke fasa lebih serius itu, belum lagi.

Definisi hubungan, bercinta atau macamana?

Nabila: Perkataan ‘bercinta’ nampak terlalu budak-budak bagi saya. Dengan status janda yang saya bawa tidak sesuai sebenarnya untuk menggunakan perkataan itu dalam hubungan kami. Senang saya katakan, kami memang rapat dan dalam hubungan yang istimewa.

Macam mana sebenarnya, Nabila dan Sharnaaz berkenalan?

Saya akui pada mulanya meminta pertolongan Neelofa untuk memperkenalkan diri saya kepada Sharnaaz. Bukan apa, waktu itu saya minat dia kerana watak Jebat yang dibawanya dalam drama bersiri Bukan Kerana Aku Tak Cinta. Saya memang peminat dia. Bagaimanapun, hanya setahun selepas itu dia menghubungi saya balik.

Ada yang membayangkan juga, Nabila sebagai orang ketiga sehingga terputusnya hubungan Sharnaaz sebelum ini. Apa kata Nabila?

Sewaktu kami mula berkawan memang semuanya jelas. Kami tiada sesiapa ketika itu, tiada terlibat dalam mana-mana hubungan. Memang dia sendiri ada berkongsi masalah, memandangkan saya juga pernah berkahwin dan bercerai, bagi saya keadaan ini biasa. Jadi, di sini jelas, saya bukan orang ketiga masalah mereka.

Nampak macam Sharnaaz seperti berdolak dalik dalam memberikan jawapan berhubung hubungan kalian, apa perasaan Nabila?

Saya tidak ada masalah, bagi saya dia mempunyai hak selepas melalui hubungan sebelum-sebelum ini. Cuma bagi saya, ada bahagian saya dalam hubungan ini untuk berkongsi dengan orang lain. Sudah saya beritahu Sharnaaz jika ada media yang bertanyakan soalan ini, saya akan menjawabnya. Saya tidak mahu nampak seperti saya yang ‘terhegeh-hegeh’ dalam hubungan ini. Sebagai seorang wanita dan berstatus janda, perlu saya menjaga pandangan orang luar juga.

Ada gosip sebelum ini yang mengatakan Sharnaaz ini panas baran orangnya, betul ke?

Dia seorang yang akan marah kalau bersebab, bukan tanpa sebab. Bagi saya itu antara kualiti lelaki yang saya mahukan. Melihat dia sebagai seorang lelaki yang tegas dan dalam masa yang sama pemaaf dan penyayang memberi sebab untuk saya menghargai dia. Malah ibu saya sendiri sebenarnya mengakui sebelum ini agak takut dengan Sharnaaz, tetapi selepas kenal, ibu kata yang Sharnaaz mempunyai personaliti berbeza sama sekali. Malah seorang yang kelakar sebenarnya.

Sebagai kakak kepada Neelofa tidak menyebabkan Nabila dikenali, tetapi menjadi wanita paling rapat dengan Sharnaaz kini kehidupan Nabila terdedah kepada umum. Menyesal berkawan dengan artis?

Memang pada awal perkenalan kami, soal status saya sering dibangkitkan. Pada ketika itu memang ada rasa malu sebenarnya. Tetapi saya fikir balik, saya mendapat status janda bukan sebab permintaan diri sendiri, tetapi itu adalah takdir saya. Jadi secara positifnya kemahuan orang luar untuk mengenali saya adalah sesuatu yang baik untuk perniagaan kami dan saya tidak kisah lagi pendapat orang lain.