Ketua Pegawai Pemasarannya, Elaine Soh berkata, penambahbaikkan itu melibatkan perkhidmatan dalam talian dan di semua kedai Samsung seluruh negara.

Katanya, kepuasan pe­lang­gan amat penting da­lam memastikan mereka terus setia selain membantu menarik pelanggan baharu.

“Kami telah merangka beberapa perkhidmatan pe­­langgan berasaskan pe­ngalaman dan maklum balas. Beberapa medium pendekatan telah dilaksana­kan seperti pusat servis, talian khidmat 24/7, Live Chat, aplikasi mySamsung dan pakej Penjagaan Pintar.

“Ketika ini, Samsung mempunyai 29 pusat servis termasuk enam di Sabah dan Sarawak. Para pelanggan dapat menyelesaikan masalah peranti melalui Servis Pintar Samsung yang akan menghubungkan mereka dengan juruteknik berpengalaman di pusat servis untuk memberikan penyelesaian yang cekap dan pantas,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Elaine menambah, para pelanggan juga boleh pergi ke kedai pengalaman Samsung yang berfungsi sebagai pusat sehenti bagi pengurusan peranti yang bermasalah.

Menurut beliau, my­Sam­sung yang diper­kenalkan pada 2016 menyediakan pengguna te­lefon pintar servis penjagaan yang komprehensif dan eksklusif.

Katanya lagi, aplikasi itu direka untuk memudahkan pengguna untuk menyedia, mengurus dan mengoptimumkan produk Samsung mereka.

“Sementara itu, Perlin­dungan Tambahan Samsung menawarkan jaminan tambahan selama satu tahun untuk kerosakan skrin.

“Di Samsung, kami memahami keperluan penyelesaian pantas terhadap peranti serta peralatan de­ngan meningkatkan so­kongan dalam talian dan infrastruktur kecerdasan buatan bagi memberikan yang terbaik kepada para pelanggan,” ujarnya.