Pernahkah anda dengar tentang SEBENARNYA.MY

Logo Kaji Selidik Pembaca

Pernahkah anda dengar tentang SEBENARNYA.MY ?

Pernahkah anda dengar tentang SEBENARNYA.MY ?
Sila respon kepada soalan di atas untuk menutup skrin ini

Show result

Tidak pasang Jalur Gemilang, di mana semangat patriotik?

SEGELINTIR pemilik premis perniagaan tidak memasang Jalur Gemilang
SEGELINTIR pemilik premis perniagaan tidak memasang Jalur Gemilang sempena sambutan Hari Kebangsaan ke-60. - UTUSAN ONLINE

Agak sedih dan mengecewakan apabila segelintir masyarakat tidak mempunyai semangat patriotik sempena sambutan Hari Kebangsaan ke-60. Kebanyakan premis perniagaan serta kediaman di ibu negara tidak memasang Jalur Gemilang. Walaupun pihak Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) telah memberi peringatan agar memasang bendera tersebut, namun tidak ada perubahan dapat dilihat.

HARIMAU MALAYA

Kuala Lumpur

Jawapan: Semangat patriotisme perlu dimiliki semua warga kota dan tanggungjawab membina perwatakan sehati sejiwa sepatutnya bermula di rumah. Bagaimanapun, saya ingin ingatkan kepada semua pihak supaya mengambil inisiatif sendiri untuk memasang bendera dan jangan mengharapkan pemberian bendera secara percuma semata-mata. DBKL sedang mengkaji syarat pembaharuan lesen yang mewajibkan pemilik perniagaan mengibarkan Jalur Gemilang di premis masing-masing. Usaha ber­kenaan merupakan inisiatif bagi menggalakkan pemasangan bendera kebangsaan di semua premis sekitar ibu kota.

DATUK SERI MHD. AMIN NORDIN ABD. AZIZ

Datuk Bandar Kuala Lumpur

Artikel Berkaitan
Video Pilihan
Artikel Lain