Beliau berkata, tidak terdapat isu penafian di dalam parti dan beliau mahukan supaya semua pihak tidak cuba untuk membayangkan bahawa parti itu bermasalah.

"Tidak ada penafian. Kalau ada sesuatu kita akan ambil tahu," katanya kepada pemberita semasa melawat Rumah Rengayan Anak Ngumbang di Nanga Ruyak, di sini hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas kenyataan Zuraida pada akhir bulan lepas yang berkata, pucuk pimpinan parti perlu bangkit daripada sindrom penafian dan memandang serius kemungkinan wujud unsur sabotaj pada Pemilihan PKR 2018.

Zuraida yang bertanding jawatan naib presiden berkata, isu berkenaan memerlukan penyelesaian segera secara tuntas kerana boleh merosakkan keseluruhan sistem pemilihan.

Dr. Wan Azizah turut berkata, beliau mahu pemilihan PKR dijalankan secara bersih dan adil, termasuk tidak menggunakan sebarang jentera kerajaan atau jawatan di dalam kerajaan yang boleh menimbulkan rasa takut terhadap anggota parti di dalam membuat pilihan secara demokratik.

"Kita mahukan agar pemilihan ini dijalankan secara lancar di mana semua ahli boleh membuat pilihan masing-masing secara bebas.

"Biarlah ia dijalankan secara sihat tanpa menggunakan jentera kerajaan kerana ada di antara mereka yang bertanding adalah (memegang jawatan) di dalam kerajaan. Ini supaya calon-calon dapat bertanding di atas padang yang sama rata," katanya. - BERNAMA