Pernahkah anda melayari portal SEBENARNYA.MY

Logo Kaji Selidik Pembaca

Pernahkah anda melayari portal SEBENARNYA.MY ?

Pernahkah anda melayari portal SEBENARNYA.MY ?
Sila respon kepada soalan di atas untuk menutup skrin ini

Show result

Saya calon 'underdog' - Budiman

BUDIMAN Mohd Zohdi (empat kiri) bersama pemimpin Barisan Nasional
BUDIMAN Mohd Zohdi (empat kiri) bersama pemimpin Barisan Nasional termasuk Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi (dua kiri) pada majlis pengumuman calon Pilihanraya Kecil Parlimen Sungai Besar di Pusat Operasi BN di Pasir Panjang, Sabak Bernam malam tadi.

SUNGAI BESAR 28 Mei - Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Panjang, Budiman Mohd Zohdi yang diumumkan sebagai calon Barisan Nasional (BN) untuk Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Sungai Besar menganggap dirinya sebagai calon 'underdog'.

Katanya, beliau akan meneruskan kualiti kerja di Sungai Besar ke kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Sekinchan yang juga berada di bawah Parlimen Sungai Besar selain DUN Sungai Panjang.

"Saya fikir ia (pencalonan itu) adalah penambahbaikan kepada tugas sedia ada tetapi saya fikir ia bukan sesuatu yang mudah," katanya kepada pemberita selepas pengumuman calon BN oleh Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi di sini, malam semalam.

Ditanya mengenai sokongan pengundi Cina terhadap BN, Budiman berkata, rekod pencapaiannya dengan kumpulan itu semakin meningkat.


Video ihsan FB FAIRU ZAMIR

Beliau berkata, rutinnya melawat masyarakat dan pengundi Cina termasuk ketika kematian, selain memperjuangkan isu nelayan dan peniaga menyebabkan mereka mulai mengenalinya.

"Sebab itu saya yakin pada kali ini pengundi Cina sudah mulai mengenali saya dan saya fikir ia (sokongan pengundi) bukan masalah besar tetapi tidak mahu bercakap tinggi (besar).

"Saya lihat amanah parti ini adalah kerja berpasukan. Ia amanah parti dan bukan kerja individu. Saya hanya mewakili parti tetapi pasukan gerak kerja dan pasukan rakan komponen yang mewakili BN yang lebih penting sebagai kekuatan pilihan raya," katanya. - BERNAMA

Artikel Berkaitan
Video Pilihan
Artikel Lain