Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman berkata, pembangkang  hanya mahu memiliki kerusi sebagai wakil rakyat.

Kata Tajuddin, pembangkang berpindah kerusi yang ditandingi kerana sedar berlakunya penolakan dalam kalangan pengundi kepada wakil rakyat sedia ada akibat tidak membuat kerja di kawasan masing-masing.

"Pembangkang bukan macam  wakil rakyat Barisan Nasional. BN  sebagai wakil rakyat kita nak menjaga, nak membela orang kawasan kita. Bila kita jadi wakil rakyat kita nak berkhidmat untuk pengundi di situ.

"Pembangkang pula matlamat dia hanya nak cari kerusi, jadi bila dia tengok kerusi (sedia ada) sudah goyang, jadi dia lari," katanya.

Beliau mengulas khabar angin beberapa nama besar kepemimpinan Pakatan Harapan diketuai DAP akan berpindah kawasan pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14).

Antaranya  Presiden PKR, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail; Naib Presiden yang juga anaknya, Nurul Izzah Anwar serta Ahli Jawatankuasa Pusat PAN, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin yang dikatakan akan perpindah kawasan lain pada PRU-14 nanti. - UTUSAN ONLINE