Ketua Pesuruhjaya SPRM, Tan Sri Dzulkifli Ahmad berkata, pada peringkat permulaan, sebanyak dua koc transit aliran ringan (LRT) laluan Kelana Jaya akan memaparkan mesej ‘Jerung atau Bilis Dalam Jarang Kami’ yang akan melitupi seluruh tren berkenaan.

“Mesej ini membawa maksud bahawa kami (SPRM) memberi amaran keras serta akan mengambil tindakan tegas terhadap mana-mana pelaku jenayah rasuah.

“Di samping itu, turut dipaparkan poster-poster mengenai cara melaporkan jenayah rasuah serta maklumat Akta Perlindungan Saksi dan kesan rasuah terhadap diri dan keluarga,” katanya selepas merasmikan Kempen Pencegahan Rasuah Di Pengangkutan Awam SPRM bersama Prasarana di sini hari ini.

Yang turut hadir, Presiden Prasarana, Datuk Azmi Abdul Aziz.

Mengulas lanjut, Dzulkifli berkata, pihaknya menjangkakan mesej-mesej yang dipaparkan melalui LRT itu dapat dilihat dan dibaca oleh 250,000 pengguna tren laluan Kelana Jaya.

“Mesej tersebut akan dipaparkan dalam tempoh sembilan bulan iaitu sehingga Jun 2018.

“SPRM dan Prasarana akan meneruskan usaha memerangi rasuah dengan menyediakan maklumat berkaitan rasuah di setiap stesen, monorail dan bas RapidKL di masa akan datang,” ujarnya.