HISHAMMUDDIN
HISHAMMUDDIN

Beliau berkata, ini kerana orang ramai dapat menyaksikan sendiri pelbagai pihak daripada agensi dan jabatan kerajaan termasuk anggota tentera turun padang membantu mangsa banjir di negeri itu.

“Anggota tentera telah turun membantu mangsa banjir di sana tanpa menunggu arahan daripada saya. Saya rasa mustahil orang boleh percaya (dakwaan Guan Eng) sebab saya dan Panglima Angkatan Tentera Jeneral Tan Sri Raja Mohamed Affandi Raja Mohamed Noor, sendiri turun membantu mangsa banjir.

“Kalau Kerajaan Pusat tak bantu, kenapa dia (Lim) telefon Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi pukul 3 pagi (minta bantuan Kerajaan Pusat)?” katanya kepada pemberita selepas menghadiri Majlis Sambutan Deepavali Peringkat Tentera Darat di sini, hari ini.

Hishammudin turut memuji anggota tentera yang terlibat dalam membantu mangsa banjir tanpa mengambil kira perbezaan warna kulit, agama dan fahaman politik.

“Itu (bantuan tentera dan Kerajaan Pusat kepada mang­sa banjir) tiada siapa di Pulau Pinang boleh nafikan, jadi kalau mereka kata tak bantu saya rasa tak patutlah,” katanya. – BERNAMA