Pernahkah anda melayari portal SEBENARNYA.MY

Logo Kaji Selidik Pembaca

Pernahkah anda melayari portal SEBENARNYA.MY ?

Pernahkah anda melayari portal SEBENARNYA.MY ?
Sila respon kepada soalan di atas untuk menutup skrin ini

Show result

[VIDEO] Dera anak: Bapa, teman wanita dihukum gantung

JOHOR BAHRU 15 Mac – Riak wajah seorang bapa tetap tenang sekalipun terpaksa menerima hakikat dia baru sahaja dijatuhi hukuman gantung sampai mati oleh Mahkamah Tinggi di sini hari ini atas kesalahan membunuh anak lelakinya yang berusia tiga tahun pada tahun 2013.

Mohd. Imran Mohd Ramly ketika hadir di Mahkamah Tinggi Johor Bahru, semalam. Utusan/Raja Jaafar Ali

Mohd. Imran Mohd. Ramly, 34, dilihat bersalaman dengan ahli keluarga dan rakannya sementara teman wanitanya, Norhidayah Mamid, 30, kelihatan mengalirkan air mata sewaktu mendengar hukuman dia turut dijatuhi hukuman sama atas kesalahan serupa dan bertindak menutup mukanya.

Hakim Collin Lawrence Sequerah menjatuhkan hukuman tersebut terhadap Mohd. Imran dan Norhidayah yang memakai blazer warna hitam dan tudung berwarna-warni setelah kedua-dua tertuduh itu didapati bersalah membunuh Muhammad Aqeef Adam Mohd. Imran.

Kejadian didakwa berlaku di rumah bernombor A 2-22 Apartmen Sri Putra, Jalan Meranti 7, Kulai, antara pukul 12 tengah malam, 16 Disember 2013 dan pukul 6.45 petang, 19 Disember 2013.

Mengikut keterangan kes, kanak-kanak itu dipercayai didera oleh pasangan berkenaan dalam tempoh tersebut hingga menyebabkan kematiannya pada 19 Disember 2013.

Mohd. Imran yang diwakili peguam Normah Mohd. Desa sementara Shahruddin Osman mewakili Norhidayah, didakwa mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan dibaca bersama-sama Seksyen 34 kanun sama yang memperuntukkan hukuman mati mandatori.

Hakim Sequerah memutuskan demikian terhadap Mohd. Imran, bekas pengurus sebuah syarikat dan Norhidayah yang tidak bekerja selepas mendapati pihak pembelaan gagal menimbulkan keraguan munasabah terhadap pertuduhan tersebut pada akhir kes pembelaan.


Video oleh RAJA JAAFAR ALI

Artikel Berkaitan
Video Pilihan
Artikel Lain