J. Visvanathan, 32; K. Shanmuganathan, 35; dan N. Thiagu, 38, didakwa bersama-sama membunuh pelajar tingkatan empat, M. Arunasalam, di sebuah bengkel membaiki lori di Lot 5194, Jalan PK 42, Kawasan Perindustrian Krubong di sini, antara 5 petang dan 8 malam, 4 Disember lepas.

Ketiga-tiga tertuduh yang bekerja sebagai pemandu lori didakwa mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan dan dibaca bersama Seksyen 34 kanun sama yang membawa hukuman mati mandatori, jika sabit kesalahan.

Tiada pengakuan direkodkan daripada kesemua tertuduh di hadapan Majistret Norina Maludin, kerana kes berkenaan merupakan bidang kuasa Mahkamah Tinggi.

Mahkamah menetapkan 17 Januari depan untuk sebutan semula kes sementara menunggu laporan kimia dan ketiga-tiga tertuduh dibawa ke Penjara Sungai Udang.

Pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya, Muhammad Azri Zakaria manakala Shanmuganathan diwakili peguam Mathan Anandaram dan dua lagi tertuduh tidak diwakili peguam.

Media sebelum ini melaporkan satu klip video tular sejak awal Disember ini, memaparkan mangsa dari Tangkak, Johor dalam keadaan tidak berbaju, dipercayai dipukul beberapa individu menggunakan getah paip dan kayu.

Remaja itu yang didakwa ditemukan dalam keadaan cedera parah dan tidak sedarkan diri di sebuah perhentian bas di Ayer Keroh oleh dua individu, dikejarkan ke Hospital Melaka sebelum disahkan meninggal dunia. - BERNAMA