AHMAD FAKHRURAZI
AHMAD FAKHRURAZI

Ahmad Fakhrurazi Suhaimi, 33, membuat pengakuan itu selepas pertuduhan terhadapnya dibacakan di hadapan Majistret Engku Nurul Ain Engku Muda.

Mengikut pertuduhan pertama, guru mata pelajaran Sejarah itu didakwa dengan sengaja menyebabkan kecederaan kepada mangsa dengan merotan dada dan menyepak pinggang remaja terbabit di bilik bacaan Asrama Puteri Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Pengkalan Berangan, Marang, kira-kira pukul 10 malam pada 11 September lalu.

Pada pukul 10.05 malam, Ahmad Fakhrurazi turut didakwa merotan bahu dan menyepak pinggang mangsa di lokasi dan tarikh sama.

Dia didakwa merotan dan menyepak punggung serta merotan kepala dan menyepak peha mangsa iaitu pada jam 9.30 malam dan 9.35 malam di sekolah dan tarikh sama.

Bagi kesalahan itu, tertuduh berdepan hukuman penjara sehingga satu tahun atau denda sehingga RM2,000 atau kedua-duanya sekali, jika sabit kesalahan.

Pendakwaan dikendalikan Pegawai Pendakwa Asisten Superintendan Othman Ibrahim mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan manakala tertuduh tidak diwakili peguam.

Mahkamah menetapkan 19 November depan sebagai sebutan semula kes berkenaan. - UTUSAN ONLINE