Bagaimana anda tahu mengenai SEBENARNYA.MY?

Logo Kaji Selidik Pembaca

Bagaimana anda tahu mengenai SEBENARNYA.MY?

Bagaimana anda tahu mengenai SEBENARNYA.MY?
Sila respon kepada soalan di atas untuk menutup skrin ini

Show result

Polis buka siasatan

Wanita didakwa biadab terhadap penguat kuasa MPSJ

SEORANG wanita memegang pengunci stereng kereta semasa bertegang leher dengan seorang anggota MPSJ
SEORANG wanita memegang pengunci stereng kereta semasa bertegang leher dengan seorang anggota MPSJ yang tular dalam Facebook, kelmarin. SUMBER FACEBOOK

KUALA LUMPUR 9 Sept. - Polis membuka kertas siasatan berhubung kes seorang wanita yang didakwa bertindak biadab terhadap seorang anggota penguat kuasa Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ) dalam kejadian di Jalan Puteri, Bandar Puteri, Puchong dekat sini kelmarin.

Ketua Polis Daerah Serdang, Asisten Komisioner Megat Mohamad Aminuddin Megat Alias berkata, tindakan itu dibuat susulan pihaknya menerima laporan polis daripada anggota MPSJ semalam dan wanita terbabit akan dipanggil dalam masa terdekat.

“Selain wanita terbabit, kita turut akan memanggil anggota penguat kuasa terlibat bagi siasatan lanjut.

“Sama ada sebarang tangkapan dibuat atau tidak kepada wanita itu, ia bergantung kepada keterangan yang diambil oleh kedua-dua mereka,” katanya di sini hari ini.

Semalam, video berdurasi satu minit 37 saat yang tular di media sosial memaparkan seorang wanita bertindak biadab terhadap anggota pihak berkuasa tempatan, dipercayai penguat kuasa MPSJ.

Berdasarkan rakaman video, wanita terbabit memegang seba­tang pengunci stereng kereta dan menghalakannya ke arah penguat kua­sa tersebut.

Difahamkan, wanita ber­ke­naan berang apabila keretanya dikunci oleh pihak berkuasa selepas dia meletakkannya bukan di tempat meletak kenderaan untuk membeli makanan di restoran berdekatan.

Wanita itu menjerit-jerit memarahi penguat kuasa berkenaan menjadikan alasan membelikan makanan untuk suaminya yang merupakan orang kurang upaya (OKU).

Berikutan itu, anggota ber­kenaan dikatakan meminta wa­nita itu menunjukkan kad OKU sebagai bukti, namun dia gagal berbuat demikian.

Artikel Berkaitan
Video Pilihan
Artikel Lain