Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Kedah, Senior Asisten Komisioner Mior Farid Al Athrash Wahid berkata, seorang lagi rakan suspek yang terlibat dalam kes itu masih diburu polis.

“Lelaki yang diserahkan sendiri oleh ibunya kepada polis, akan direman esok,” katanya di sini, hari ini.

Terdahulu, dalam catatan di akaun Facebook miliknya, wanita berkenaan yang mengaku sebagai ibu kepada salah seorang suspek mendakwa, dia pergi ke balai polis untuk memberi kerjasama kepada pihak berkuasa.

“Salah tetap salah walaupun anak. Mungkin kerana keadaan terpaksa menyebabkan dia bertindak begitu akibat pengaruh kawan-kawan.

“Ibu mana yang mahu anaknya menjadi seperti ini? Tetapi tiada daya upaya saya, segalanya telah terjadi dan cuma yang tinggal kini hanya memanjatkan doa kepada Ilahi agar diberikan ketenangan dan hidayah untuknya," kata wanita berkenaan ketika membalas pertanyaan salah seorang individu sama ada suspek tersebut merupakan anaknya.  

Utusan Online hari ini melaporkan tindakan dua remaja bersenjatakan parang melarikan wang tunai, barang kemas dan telefon bimbit yang dianggarkan bernilai kira-kira RM14,500 di dua lokasi di Sungai Petani semalam.

Wajah kedua-dua suspek yang jelas kelihatan menerusi rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di kedai dobi layan diri dan kedai runcit tempat kejadian jenayah itu berlaku, tersebar di media sosial sekali gus menimbulkan kemarahan netizen.

Wanita itu dalam komen sama turut memohon maaf kepada semua pihak terutamanya kepada mereka yang menjadi mangsa.

Sementara itu dalam status yang dimuat naik, wanita tersebut mengakui merasa tidak kuat untuk menerima dugaan.

“Di manakah salah dan silapku sebagai seorang ibu? Telah ku curahkan segalanya buat anak-anak tersayang namun apakan daya segala pengorbanan dan penat lelah seorang ibu tidak diambil peduli.

“Mengapakah jalan mudah yang diambil? Andai ada salah silapku dalam mendidik mereka sebelum ini, Kau berikanlah petunjuk buat mereka agar dibukakan pintu hati ke arah kebaikan. Sesungguhnya hanya pada-Mu aku meminta pertolongan dan berserah,’ katanya. - UTUSAN ONLINE