Ketua Polis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Saifi Abdul Hamid berkata, mangsa yang berumur dalam lingkungan 30-an ditikam dengan pisau selepas enggan menemankan suspek minum dalam kejadian kira-kira pukul 1.30 pagi itu.

“Siasatan awal mendapati mangsa tinggal bersama suspek serta 19 pekerja kilang yang lain di asrama dua tingkat tersebut. Mangsa yang terjaga dari tidur pada kira-kira pukul 1 pagi keluar mengangkat baju di ampaian.

“Ketika sampai di ampaian tersebut, suspek datang kepada mangsa dalam keadaan mabuk dan mengajaknya untuk minum bersama. Mangsa menolak ajakan suspek dengan alasan perlu bekerja keesokan hari sebelum ditikam pada leher kiri,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Menurut Saifi, mangsa yang dibawa ke Hospital Sultan Abdul Halim, Sungai Petani oleh rakannya telah menerima tujuh jahitan pada bahagian leher kiri.

“Seorang lelaki warga Vietnam berusia dalam lingkungan 30-an telah ditahan reman selama 14 hari mulai semalam bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan,” ujarnya. - UTUSAN ONLINE