Mangsa yang berusia 10 tahun melakukan perbuatan keji itu bersama empat orang yang berusia antara 15 dan 20 tahun lalu membuat laporan polis mengenai kejadian itu semalam.

Berikutan itu, kesemua suspek direman selama tujuh hari bermula hari ini bagi membantu siasatan di bawah Seksyen 375B Kanun Keseksaan.

Ketua Polis Daerah, Superintenden Nanda Maarof berkata, hasil siasatan mendapati mangsa mengaku telah melakukan hubungan seks bersama empat suspek tersebut.

Menurutnya, pada hari kejadian, mangsa dikatakan keluar bersama tiga orang suspek dengan menaiki motosikal ke rumah terbabit, kira-kira pukul 2.30 pagi.

“Di situ terdapat seorang lagi suspek. Mangsa kemudian melakukan seks bersama empat suspek tersebut secara bergilir-gilir di dalam bilik.

“Mangsa lewat membuat laporan polis kerana ingin menyembunyikan perkara ini, namun guru sekolah berjaya 'menghidu' kejadian itu dan mengaku sebelum guru berkenaan menghubungi ibu bapanya,” katanya di sini hari ini.

Tambah Nanda, mangsa mula mengenali seorang daripada empat suspek tersebut pada Mei lalu melalui aplikasi WhatsApp.

“Kemudian mangsa mula mengenali seorang lagi suspek menerusi rakan yang dikenali melalui WhatsApp itu. Bagaimanapun mangsa memaklumkan tidak mengenali dua lagi suspek lain,” katanya.

Menurutnya, polis kini masih menunggu hasil pemeriksaan oleh pegawai perubatan Hospital Tuanku Fauziah (HTF) di sini, berhubung kejadian rogol itu.